Windows Autopilot

Zero-touch deployment met Windows Autopilot

Windows Autopilot, zero-touch implementatie

Het inzetten van devices in je organisatie was ooit redelijk eenvoudig met gestandaardiseerde hard- en software voor een ‘one-size-fits-all’ benadering om medewerkers te voorzien van een device.

De huidige werkplek, met alle technieken en eisen daaromheen heeft device deployment helaas tot een complex, tijdrovend en moeizaam proces gemaakt. Steeds meer mobiele en hybride werkende gebruikers die gebruik maken van een verscheidenheid aan devices, variërend van tablets, smartphones tot laptops en desktops. Daarnaast heeft de cloud het traditionele netwerk uitgebreid, waarvoor nieuwe policies en controles nodig zijn om data binnen én buiten de organisatie goed te kunnen beschermen.

Devices configureren met de juiste applicaties, profielen en beveiligingsinstellingen voor elke gebruiker stelt hoge eisen aan de vaak overbelaste IT-afdeling.

Voor bedrijven met honderden of duizenden gebruikers kunnen hierdoor de kosten en de productiviteits-impact op de IT-afdeling en de organisatie enorm zijn.

De eindgebruikers ervaren door vertragingen en storingen die samenhangen met het device deployment frustraties en ergernis en verliezen productiviteit. Ze willen hun nieuwe devices juist zo snel mogelijk gaan gebruiken, gemakkelijk en zonder veel tijdsverlies.

zero touch
Autopilot voordelen:

Aanmelden

  1. Reduceert veel tijd die IT nu besteedt aan implementeren, beheren en buiten gebruik stellen van devices

  2. Vermindert infrastructuur en resources die nodig zijn om devices te onderhouden

  3. Zorgt voor een optimale gebruikerservaring (XLA) en gebruikerstevredenheid

  4. Rechtstreeks door NEG afleveren van gebruiksklare devices direct bij gebruikers thuis (zero-touch!)


Meer weten over device deployment met Windows Autopilot?

030-69 30 466


Device registratie voor Microsoft Intune, extra handige service van NEG!

Als onderdeel van het gebruiksklaar opleveren van nieuwe devices registreert NEG de devices direct in de Microsoft Intune omgeving van de klant. Dat kan d.m.v. een hardware ID, serienummer, grouptag of assigned user. Op deze manier zijn devices al bekend en zodra ze online komen is de organisatie al gekoppeld en kan de Autopilot uitrol beginnen.

Device deployment met Windows Autopilot, zero-touch implementatie

Door gebruik te maken van functies die zijn ingebouwd in Windows 10 en AutoPilot, samen met haar deployment services zorgt NEG met haar 'zero-touch' aanpak voor een ongekend soepele, snelle en efficiënte inzet van nieuwe devices.

Een fundamenteel element voor deze zero-touch-implementatie, Autopilot, bevindt zich in Windows 10. Windows Autopilot is een reeks technologieën die het mogelijk maken om Windows 10-apparaten in te stellen, te pre-configureren, resetten, her-inzetten en indien nodig, te herstellen.Met hulp van de zero touch benadering pre-congifureert NEG de devices met de juiste policies, instellingen en worden de applicaties vooraf geïnstalleerd, klaar om automatisch te laden zodra de gebruiker het device aanzet. 

De gebruiker kan direct aan de slag!
In samenwerking met de IT-afdeling zet NEG de verschillende gebruikersprofielen (personas) en applicatie configuraties op, afhankelijk van hun rol binnen het bedrijf, hun toegangsrechten of locatie. 

Zodra NEG een device zoals vereist heeft geconfigureerd, wordt dit rechtstreeks aan de gebruiker uitgeleverd, zonder tussenkomst van IT. Wanneer de gebruiker zijn device inschakelt en online gaat, levert Windows Autopilot automatisch alle policies en instellingen die de gebruiker nodig heeft. 

Windows 10, Autopilot, Intune en Azure

De belangrijkste functies van Windows Autopilot werken in combinatie met andere Microsoft-cloud services om de implementatie en het doorlopend beheer van Windows 10-apparaten volledig te automatiseren. 

Een van de krachtigste en nuttigste van deze services zijn de gebundelde services binnen het Microsoft 365-aanbod, inclusief Azure Active Directory en de beheerservice voor devices; Microsoft Intune. 

NEG verwerkt alle Windows Autopilot-registraties van de klant in het Azure Active Directory-tenantdomein van de organisatie. Hierdoor is beheer door de IT-afdeling van het bedrijf overbodig en hoeven bedrijfsimages, device drivers en andere configuratie-elementen niet meer handmatig geladen te worden. 

Aanzienlijke kostenbesparing en efficiency verbetering
Door gebruik te maken van de zero-touch implementatie m.b.v. Windows Autopilot en de Deployment Services van NEG, worden devices gebruiksklaar (turn-key) opgeleverd en kan een organisatie aanzienlijke operationele kosten verlaging en efficiency verbetering realiseren op het gebied van device deployment.

contact
Meer weten over Windows Autopilot?

Neem contact op →

Als specialist in Device Lifecycle Management heeft NEG tal van oplossingen en services in huis om de inzet van nieuwe devices in iedere organisatie tot een succes te maken.


Wil je weten hoe?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Een selectie van onze klanten