IT-doneren

Doneer de restwaarde van uw IT apparatuur aan een goed doel!

Uw IT apparatuur toe aan vervanging? ITdonations neemt de afvoer van al uw afgeschreven IT apparatuur uit handen en doneert de restwaarde aan het door u gekozen goede doel!

Zo werkt ITdonations

Uw afgeschreven IT-apparatuur...
...afvoeren en 100% veilig verwerken...
...en de opbrengst doneren aan het door u gekozen goede doel.
Donatiemeter
3.395.696
1. Intakegesprek

Telefonisch of persoonlijk intakegesprek waarin wij zaken als procedures, registratie, rapportage en waardebepaling doorspreken.

2. Logistiek

Conform de gemaakte afspraken halen wij de ICT-apparatuur op, registreren we ale assets, verwijderen de data en zorgen voor de verdere verwerking van uw apparatuur.

3. Rapportage en certificaten

U ontvangt van ons een rapportage waarin u exact kunt zien welke apparatuur is ingeleverd, wat de status en waarde hiervan is. Dit rapport kunt u gebruiken voor uw eigen administratie.

4. Uitbetaling goede doel

ITdonations verzorgt de uitbetaling aan het door u gekozen goede doel. De bevestiging van ontvangst krijgt u van het goede doel.

Dataveiligheid staat voorop!
100% veilige dataverwijdering

  • 100% veilige dataverwijdering door schonen met Blancco software.
  • Blancco software is goedgekeurd door de Nederlandse AIVD.
  • Procedure voor datalekken.
  • Wet voor persoonsbescherming wordt toegepast.
  • Goedgekeurd door Nederlandse vereniging van ziekenhuizen.
  • Verantwoording middels rapportage en certificaten.
Couple Standing Man Sitting

De oplossing voor uw afgeschreven ICT-apparatuur: Donate IT

Met de restwaarde van uw overtollige ICT-apparatuur helpen wij u eenvoudig het goede doel van uw keuze te ondersteunen.

ITdonations.nl
Right To Play

Met ITdonations is een vruchtbare samenwerking tot stand gekomen. Asics doneert haar afgeschreven apparatuur via ITdonations en de opbrengst daarvan gaat naar Right To Play. Hierdoor kunnen zo’n 200 kinderen deelnemen aan school- en sportactiviteiten. De samenwerking met ITdonations is een aanvulling op de bestaande samenwerking tussen Right To Play en Asics De afvoer wordt prima door ITdonations verzorgd, daar hebben wij geen omkijken naar;

Jim Boerma
IT manager van Asics

FrieslandCampina

ING heeft al haar goed werkende, ongebruikte apparatuur af laten voeren door stichting ITdonations. De opbrengst hiervan is gedoneerd aan Voedselbank Nederland. Hiermee heeft ING een bescheiden bijdrage kunnen leveren aan het mooie werk dat de vrijwilligers van de Voedselbank elke dag leveren voor mensen die het moeilijk hebben om financieel rond te komen. Bij ITdonations krijgt het materiaal een tweede leven. De data wordt 100% veilig gewist en een professionele eindrapportage overlegt. Hiermee levert ING een bijdrage aan de circulaire economie en kan de opbrengst gebruikt worden om mensen te helpen.

ING
Voedselbank

Yours

VolkerWessels Telecom doet mee aan de Roparun, een meerdaagse estafetteloop om geld in te zamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker en hun naasten. De oude hardware van de specialist in hoogwaardige infrastructuur heeft via stichting ITdonations € 18.000,- opgebracht als donatie voor de deelname aan de Roparun. Met 22 collega's zetten zij zich in voor hun gezamenlijke doel. Het team bestond uit lopers, fietsers, navigators, koks, chauffeurs, een masseur en een team captain. ITdonations zorgde voor de veilige en milieubewuste verwerking van de afgeschreven IT-apparatuur.

VolkerWessels Telecom