IT-doneren

Doneer de restwaarde van uw IT apparatuur aan een goed doel!

Uw IT apparatuur toe aan vervanging? ITdonations neemt de afvoer van al uw afgeschreven IT apparatuur uit handen en doneert de restwaarde aan het door u gekozen goede doel!

Zo werkt ITdonations

Uw afgeschreven IT-apparatuur...
...afvoeren en 100% veilig verwerken...
...en de opbrengst doneren aan het door u gekozen goede doel.
Donatiemeter
3.027.302
1. Intakegesprek

Telefonisch of persoonlijk intakegesprek waarin wij zaken als procedures, registratie, rapportage en waardebepaling doorspreken.

2. Logistiek

Conform de gemaakte afspraken halen wij de ICT-apparatuur op, registreren we ale assets, verwijderen de data en zorgen voor de verdere verwerking van uw apparatuur.

3. Rapportage en certificaten

U ontvangt van ons een rapportage waarin u exact kunt zien welke apparatuur is ingeleverd, wat de status en waarde hiervan is. Dit rapport kunt u gebruiken voor uw eigen administratie.

4. Uitbetaling goede doel

ITdonations verzorgt de uitbetaling aan het door u gekozen goede doel. De bevestiging van ontvangst krijgt u van het goede doel.

Dataveiligheid staat voorop!
100% veilige dataverwijdering

  • 100% veilige dataverwijdering door schonen met Blancco software.
  • Blancco software is goedgekeurd door de Nederlandse AIVD.
  • Procedure voor datalekken.
  • Wet voor persoonsbescherming wordt toegepast.
  • Goedgekeurd door Nederlandse vereniging van ziekenhuizen.
  • Verantwoording middels rapportage en certificaten.
Couple Standing Man Sitting

De oplossing voor uw afgeschreven ICT-apparatuur: Donate IT

Met de restwaarde van uw overtollige ICT-apparatuur helpen wij u eenvoudig het goede doel van uw keuze te ondersteunen.

ITdonations.nl
Right To Play

Met ITdonations is een vruchtbare samenwerking tot stand gekomen. Asics doneert haar afgeschreven apparatuur via ITdonations en de opbrengst daarvan gaat naar Right To Play. Hierdoor kunnen zo’n 200 kinderen deelnemen aan school- en sportactiviteiten. De samenwerking met ITdonations is een aanvulling op de bestaande samenwerking tussen Right To Play en Asics De afvoer wordt prima door ITdonations verzorgd, daar hebben wij geen omkijken naar;

Jim Boerma
IT manager van Asics

FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft al haar afgeschreven apparatuur af laten voeren door stichting ITdonations. Dit tot volle tevredenheid en het resultaat mag er zijn: € 59.652,15. Dit bedrag is uitgereikt aan Het Nederlandse Rode kruis. FrieslandCampina is Founding Partner van Het Nederlandse Rode Kruis. ITdonations verzorgt wereldwijd de afvoer van afgeschreven apparatuur van FrieslandCampina. De data wordt 100% veilig gewist en een professionele eindrapportage overlegt.

FrieslandCampina
Het Rode Kruis

Yours

TomTom voert sinds 2011 al haar afgeschreven ICT-apparatuur af via ITdonations. Geheel in lijn van hun MVO beleid doneert TomTom de restwaarde aan Stichting YOURS - Youth for Road Safety een jongerenorganisatie voor verkeersveiligheid. Met behulp van de TomTom donaties heeft YOURS een 'Train de Trainers Programma' uitgevoerd op de United Nations Campus in Kenia. Niet alleen de vestiging in Amsterdam heeft een samenwerking met ITdonations maar alle vestigingen in Europa van TomTom voeren af via ITdonations en doneren de restwaarde.

Stichting Yours