Dataverwijdering, 100% veilig en betrouwbaar

- voorkom datalekken
- voorkom diefstal en misbruik
- data wiping conform AVG - GDPR

Dataverwijdering: zekerheid en betrouwbaarheid.

Binnen organisaties is enorm veel IT-apparatuur in gebruik. Regelmatig wordt deze apparatuur afgedankt, verkocht of opnieuw ingezet. Zorg ervoor dat, voordat IT-apparatuur opnieuw ingezet of verkocht wordt, alle data op de juiste wijze verwijderd is.

Het gecertificeerd verwijderen van data en vertrouwelijke bedrijfsgegevens van uw apparatuur alleen is niet genoeg. Voor auditing doeleinden heeft u ook een bewijs nodig van een correcte dataverwijdering. Dit geldt niet alleen voor de hardware die opnieuw wordt ingezet of verkocht, maar ook voor hardware die niet meer inzetbaar is. Voor hardware die niet meer inzetbaar is, dient u bovendien een milieu-verklaring te overleggen.

NEG neemt u alle zorgen uit handen:

  • Veilige dataverwijdering van data, inclusief dataverwijderingscertifcaat

  • Gecontroleerd proces volgens regelgeving voor IT-beveiliging

  • Gedetailleerde rapportage

  • Zowel bij in het NEG-servicecentrum als bij u op locatie

  • Milieu- verantwoorde afvoer oude hardware

Dataverwijdering in ons servicecentrum of op locatie?

NEG zorgt met een gecontroleerd bedrijfsproces voor een 100% veilige vernietiging van alle bedrijfsdata die zich op de datadragers van de aangeboden apparatuur bevind (servers, laptops, notebooks, desktops of los aangeleverde harddisks). Het verwijderen van uw bedrijfsdata kunnen wij zowel in ons servicecentrum in Nieuwegein (voordeligste optie) als bij u op locatie uitvoeren.

Bij data wiping op locatie komen onze specialisten alle data verwijderen van uw data dragende hardware met de wereldwijd gecertificeerde software van Blancco. Als u ervoor kiest om de dataverwijdering op locatie van NEG te laten verwijderen komen onze specialisten de apparatuur bij u ophalen en nemen dit mee naar ons beveiligde servicecentrum in Nieuwegein.

Mogelijkheden na data wiping

Dataverwijdering met Blancco dataverwijderingssoftware.

Blancco, geaccrediteerd door onder andere de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), is speciale software voor het 100% veilig en definitief verwijderen van gegevens die zijn opgeslagen op informatiedragers in bijvoorbeeld computers, smartphones, servers en storage-systemen.

Blancco maakt gebruik van de modernste wis-technieken en per informatiedrager krijgt u een gedetailleerd rapport/dataverwijderingscertificaat, dat een correcte dataverwijdering garandeert.

Hergebruik of vernietiging van datadragers?

Na de dataverwijdering met Blancco zijn de harde schijven nog intact en herbruikbaar. U kunt er ook voor kiezen om deze datadragers door ons te laten vernietigen.

Wij voeren onze dataverwijdering-diensten niet alleen uit op desktops, laptops, notebooks, smartphones en tablets, maar ook op servers en Storage-omgevingen (SAN).

Na data wiping met de door o.a. de AIVD gecertificeerde-software van Blancco kunnen wij ook zorg dragen voor (her)installatie van uw software-image, bijvoorbeeld bij her-inzet van de IT-apparatuur.

Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep