Vernietiging datadragers

Neem geen risico met uw bedrijfsdata! Voorkom datalekken!

Veilig, milieuverantwoord en gecertificeerd

Uw harde schijven of andere datadragers zoals USB-sticks laten vernietigen? Bij NEG-IT Solutions bent u verzekerd van 100% veilige, milieuverantwoorde en gecertificeerde datavernietiging.

Indien gewenst of noodzakelijk komen we bij u op locatie. Bovendien ontvangt u een certificaat van vernietiging en een heldere eindrapportage.

Waarom datadragers vernietigen?

Binnen organisaties is veel datadragende IT-apparatuur in gebruik. Regelmatig wordt deze IT-apparatuur opnieuw ingezet of afgedankt.

U moet er niet aan denken dat de (persoons)gegevens op uw IT-apparatuur in verkeerde handen vallen. Ook heeft u te maken met de wet meldplicht datalekken.

Reden genoeg om uiterst zorgvuldig om te gaan met IT-apparatuur die opnieuw wordt ingezet, afgedankt of verkocht.

Neem geen enkel risico! Voorkom datalekken

Zolang datadragers fysiek nog intact zijn, kan nog steeds data worden teruggehaald. Fysieke harddisk vernietiging of vernietiging van andere datadragers is de meest veilige manier ter voorkoming van datalekken.

Waar bij dataverwijdering de data wordt verwijderd van de datadrager, wordt bij datavernietiging de datadrager volledig vernietigd. Zo is deze datadrager niet meer inzetbaar of verkoopbaar, wat bij dataverwijdering wel het geval is.

Vraag prijsopgave datavernietiging →
datadragers vernietigen
Datadragers vernietigen

Kies voor datavernietiging door shredding

Heeft u grote hoeveelheden datadragers? Onze krachtige shredder kan allerlei soorten datadragers onherstelbaar vernietigen: harde schijven, SSD’s en USB-sticks.

Veilige datavernietiging

Kies voor datavernietiging door shredding.

NEG-ITSolutions zorgt met een shredder voor de meest veilige methode om uw bedrijfsdata onherroepelijk te verwijderen. Wij voeren de datadrager vernietiging voor u uit in ons goed uitgeruste servicecenter in Nieuwegein of wij komen bij u op locatie.

Welke datadragers kunt u laten vernietigen?

  • Hard Disk - Harde schijf

  • Solid State Drive - SSD Disk

  • USB-stick

  • Tapes

Neem contact op →

Harde schijven
Hoge beschermingsklasse

DIN NORM 66399 voor vernietigen van harde schijven en andere datadragers.

DIN 66399 is een officiële en strenge normering voor het vernietigen van data op datadragers zoals harde schijven en usb-sticks.

Waarom kiezen voor NEG-IT Solutions voor datavernietiging?

Al ruim 25 jaar is NEG partner voor slimme IT-oplossingen en IT-diensten voor de zakelijke markt. Zo verzorgen wij onder andere de afvoer van oude IT apparatuur. Hierbij kunt u denken aan desktops, laptops, servers en meer. NEG-IT Solutions is zowel ISO 9001, ISO 14001 gecertificeerd en beschikt over een NIWO vergunning voor o.a. het vervoeren en inzamelen van bedrijfsafvalstoffen.


U wordt volledig ontzorgd

Veilige vernietiging van datadragers is moeilijk als u niet beschikt over de juiste tools en experts. NEG verzorgt het complete proces inclusief de benodigde certificaten. U heeft er geen omkijken meer naar.

Overzichtelijke rapportages

De rapportages zijn niet alleen het bewijs dat de data op de juiste manier verwijderd is. In de door ons aangeleverde rapportages staat alle relevante informatie die betrekking heeft op de vernietigde datadragers.

Milieu verantwoord

Ingenomen end-of-life apparatuur wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Onderdelen die nog uitstekend functioneren, doen weer dienst bij reparaties. Wat overblijft demonteren onze verwerkers. Zij scheiden de materialen om te kunnen recyclen.

Volledig gecertificeerd

NEG is ISO 9001 en 14001 gecertificeerd en in het bezit van de NIWO-vergunning. Ook is zij Microsoft Registered Refurbisher en Blancco gecertificeerd voor dataverwijdering. Al het IT-afval wordt verwerkt conform de WEEELABEX norm.

Meer weten over datavernietiging?

Neem contact op met Daniel van Erk voor meer informatie.

  [email protected]
  030 - 69 30 466
Daniel van Erk

Neem gerust contact met mij op!
(op werkdagen 08:30 tot 17:30)

Meer weten?

Uw datadragers snel, betrouwbaar en veilig laten vernietigen? Of vrijblijvend meer informatie inwinnen? Wij staan u graag te woord. Bel met 030-69 30 466 óf vul het contactformulier in.

Vernietigen harde schijven?

Geen doe het zelf project!

Niet alleen heeft u geen enkele garantie dat gegevens van de harde schijf daadwerkelijk verwijderd zijn, u heeft ook te maken met milieuwetgeving waar u als bedrijf of individu verantwoordelijk voor gehouden kunt worden.


Als expert in datavernietiging en dataverwijdering geeft NEG u de garantie dat de vernietiging van de harde schijf, of andere datadrager, correct is uitgevoerd.


  • In minder tijd, tegen lagere kosten

  • Milieuverantwoord afvoer van IT-afval

  • Gedetailleerde rapportage voor gebruik bij auditing en compliancy.