Maatschappelijk
Verantwoordelijk
Ondernemen

Ja, dat vinden wij bij NEG-ITSolutions echt heel belangrijk! Dus dragen we actief en betrokken ons steentje bij.

People, Planet, Profit

Het creëren van een betere balans tussen People, Planet and Profit, de drie pijlers van MVO, is een belangrijke doelstelling voor NEG-ITSolutions. Uit ervaring blijkt dat deze balans leidt tot betere resultaten voor zowel de samenleving als onze organisatie.

NEG-ITSolutions heeft sinds haar oprichting in 1993 niet alleen vanuit professioneel maar zeker ook vanuit sociaal oogpunt een enorme ontwikkeling doorgemaakt. We zijn ons ervan bewust dat het niet alleen draait om geld verdienen. Een bijdrage leveren aan een betere wereld is voor ons minstens zo belangrijk.

MVO NEG

ITdonations

NEG-ITSolutions heeft in 2007 de onafhankelijke stichting ITdonations opgericht. Gerard Aldus, CEO van NEG-ITSolutions, wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. In zijn functie zag hij dat veel organisaties problemen hebben met het afvoeren van hun afgeschreven IT-apparatuur.

Omdat deze apparatuur vaak nog een mooie restwaarde vertegenwoordigt zag hij hierin een mooie kans om goede doelen hiermee te ondersteunen.

ITdonations voert afgeschreven IT-apparatuur en mobiele telefoons uit de zakelijke markt duurzaam, veilig en verantwoord af. De opbrengst hiervan gaat naar de door de donateur gekozen goede doelen.

Stichting ITdonations werkt samen met partners die allen belangeloos meedoen. De opbrengst van afgeschreven IT-apparatuur en mobiele telefoons komt zodoende voor 100% ten gunste van het door u gekozen goede doel.

Social Return

NEG-ITSolutions levert ook actieve support voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. NEG-ITSolutions is een IT-bedrijf dat midden in de samenleving staat. Een gezonde bedrijfsvoering geeft uiting aan onze betrokkenheid bij mensen en milieu. Mede daarom hebben wij een diversiteitsbeleid en werken wij met Wajongers.

Milieu en circulair ondernemen

Met het aanbieden van Refurbished Apparatuur verlengen wij de levensduur van laptops, PC's, tablets en smartphones aanzienlijk. Is IT-apparatuur daadwerkelijk aan het einde van de levenscyclus? Dan verwijderen wij uw oude IT-apparatuur altijd op een manier die het milieu zo min mogelijk belast. Door deze vorm van circulaire IT helpen wij ook andere organisaties om duurzaam met onze grondstoffen om te gaan en het milieu effect te beperken.

Uw ingenomen apparatuur wordt altijd zoveel mogelijk hergebruikt. Onderdelen die nog uitstekend functioneren, doen weer dienst bij reparaties. Wat overblijft, demonteren onze verwerkers. Zij scheiden de materialen om te kunnen recyclen. Zo keert uw oude apparatuur terug in secundaire grondstoffen. Samen met onze verwerkers dragen wij op deze manier bij aan de circulaire economie.

Meer weten over NEG-ITSolutions?
Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep