Device Lifecycle Management wordt weer eenvoudig met PLUTO

Jouw slimme digitale projectmanager voor de volledige levenscyclus van eindgebruikers-devices

Laat het Device Lifecycle Management proces aan NEG over

Organisaties zijn normaliter veel tijd en geld kwijt aan inventarisatie, aanschaf, planning, uitgifte & inname, onderhoud en afvoer van eindgebruikers-devices (laptops, pc's, tablets, smartphones). En dat is nog niet alles. De IT-medewerkers hebben door alle bijkomende werkzaamheden zoals voorraadbeheer, uitpakken, pre-configureren, home delivery, communicatie met eindgebruikers, administreren en in- en uitstroombeheer haast geen tijd meer over voor echt interessante werkzaamheden.

Er ligt dus behoorlijk wat druk op de schouders van het IT-personeel. Gelukkig hebben we daar met PLUTO een oplossing voor. Deze slimme Device Deployment tool ondersteunt de volledige levenscyclus van de eindgebruikers-devices.

PLUTO heeft alles onder controle

PLUTO verzorgt alle processen van Device Lifecycle Management. Een tool die o.a. met automatische notificaties, planningen, e-mails en interactieve handleidingen de communicatie met eindgebruikers optimaliseert. Het resultaat is een efficiënt proces.

Veel zaken kunnen door gebruikers zelf geregeld worden in PLUTO, waarbij de IT-afdeling de regie in handen kan houden, zonder dat zij zelf hardware moeten onderhouden en/of distribueren. Doordat alle activiteiten en documenten online worden opgeslagen, is er te allen tijde inzicht in de uitrol binnen de organisatie. Dit maakt device management ontzettend makkelijk.

Vraag een demo aan en ervaar zelf de voordelen.

PLUTO is erg veelzijdig en flexibel.

Lees in deze 4 praktijk scenarios hoe PLUTO voor u ingezet kan worden.

De belangrijkste voordelen van PLUTO:

 • Volledige self-service voor de eindgebruikers
 • Minimale inspanning voor uw IT-medewerkers
 • Maximale efficiëntie en kostenbesparing
 • Real-time inzicht in status en voortgang van werkzaamheden
 • Alles is meetbaar, uitgebreide rapportage
 • Precieze registratie van alle processtappen
 • Maximale eindgebruikerstevredenheid
  (customer journey volledig ondersteund)
 • Lagere Total Cost of Ownership (TCO)
  meer doen met hetzelfde budget

De beste features van PLUTO:

 • Ingericht conform gecertificeerde ISO processen:
  ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en NEN 7510
 • Web-based, altijd en overal toegankelijk
 • QR-code voor eenvoudige toegang tot self-service
 • Managementportaal voor directe en heldere inzichten en rapportages
 • In vier talen beschikbaar: NL, EN, DU en FR
Meer weten? Vraag demo aan →

PLUTO Device Development ToolHet proces

De gehele levenscyclus van eindgebruikers-devices is onder te verdelen in zeven stappen. Dit is hoe PLUTO Device Lifecycle Management weer makkelijk maakt.

Inventarisatie Device Development ToolInventarisatie

PLUTO verstuurd automatisch een digitale uitnodiging naar iedere eindgebruiker. Alle gebruikers lopen vervolgens een eenvoudig online proces door, waardoor de tool inventariseert wie welke devices waar heeft liggen. Factoren zoals vestiging, afdeling en kamernummer worden hier ook in meegenomen.

Device keuze Device Development ToolDevice keuze

Na de inventarisatie ontvangen de gebruikers een e-mail met een uitnodiging voor het vervangen van hun device. Er kan worden gekozen uit een vooraf samengestelde selectie aan devices en accessoires. In hetzelfde traject kan ook het eventuele inleveren van oude devices worden vastgesteld.

Het hele proces van device keuze is dus volledig automatisch, waardoor foutgevoelige handelingen worden voorkomen.

Planning Device Development ToolPlanning

Gebruikers kiezen zelf de datum, tijd en locatie waarop hun nieuwe device wordt geleverd. Leveren kan op kantoor, maar ook bij de gebruiker thuis.

Eindeloos plannen, mailen en bellen is hiermee verleden tijd. Dat levert u een flinke tijdsbesparing op en leidt ook tot hogere klanttevredenheid.

Uitgifte en inname Device Development ToolUitgifte en inname

Na ontvangst kunnen gebruikers direct aan de slag. Devices worden namelijk per gebruiker geconfigureerd. Uw IT-afdeling krijgt geen hardware meer in handen.

Daarnaast worden serienummers en digitaal ondertekende bruikleenovereenkomsten altijd in PLUTO vastgelegd. Indien wij ook devices retour nemen, zorgen wij ook voor 100% veilige en gecertificeerde dataverwijdering.

Digitale kiosk Device Development ToolDigitale kiosk

Extra accessoires zoals een muis of headset nodig? Ook dat kan worden geregeld via PLUTO.

Met het zakelijke e-mailadres kunnen gebruikers toegang krijgen tot PLUTO via AzureAD. Hierin kunnen door middel van het keuzeportaal de benodigde accessoires worden bijbesteld. De gebruiker hoeft alleen nog maar aan te geven waar dezen geleverd moeten worden.

Rapportage Device Development ToolRapportage

Bij elke stap uit het proces kunt u voor rapportage terecht in PLUTO. Alle informatie en overeenkomsten worden hier automatisch in opgeslagen. Zo bent u altijd op de hoogte van hoelang werkzaamheden duren, hoe afspraken lopen en hoever een uitrol gevorderd is.

Met PLUTO kunt u werkzaamheden eenvoudig bijsturen, volgende acties nauwkeurig begroten en heeft u altijd een overzicht van alle eindgebruikers-devices in uw bedrijf.

Tevredenheidsmeting Device Development ToolTevredenheidsmeting

Aan het eind van het proces wordt een tevredenheidsmeting uitgevoerd. In PLUTO kunnen gebruikers hun ervaring van de dienstverlening delen.

De feedback die uit dit onderzoek voortkomt, wordt gebruikt om de dienstverlening aan uw gebruikers te optimaliseren. Hiermee is de cirkel rond. Bij de volgende procesgang zal het een en ander nog soepeler verlopen door de feedback en aangebrachte verbeteringen.

Meer weten over onze Device Lifecycle Management tool?
Een selectie van onze klanten