Device Lifecycle Management wordt weer eenvoudig met Digital Deploy

Jouw slimme digitale projectmanager voor de volledige levenscyclus van eindgebruikers-devices

Krijg grip op de complete levenscyclus van devices met slimme software

De druk op de IT afdeling groeit in een tijd van personeelstekort en hybride werken. Daarbij komt een toename van devices en het krijgen van inzichten en controle daarop is ingewikkeld. Dat is verleden tijd met Digital Deploy.

De Digital Deploy workflow in 8 makkelijke stappen

Deze slimme lifecycle management software ondersteunt en registreert de volledige levenscyclus van laptops, smartphones, tablets en andere devices.

Van aanschaf en inzet tot onderhoud en afvoer. Het helpt datalekken voorkomen, optimaliseert compliance, faciliteert medewerkers van A tot Z en neemt IT ongelofelijk veel werk uit handen.

Digital Deploy is erg veelzijdig en flexibel

Lees in deze 4 praktijk scenarios hoe Digital Deploy voor u ingezet kan worden.

Bekijk de video


Meer weten? Vraag demo aan →

1. Inventarisatie

Al jouw medewerkers krijgen digitaal de vraag welke devices zij in bezit hebben. Ook de locatiegegevens hiervan worden in kaart gebracht. Dat maakt het op orde krijgen van de Configuration Management Database (CMDB) eenvoudig.

2. Device keuze

Met een e-mail worden medewerkers uitgenodigd hun eigen devices en accessoires te kiezen in een keuzeportaal. Die mogelijkheden zijn vooraf bepaald door jouw organisatie. Het aanvragen, accorderen, bestellen en plannen met medewerkers regelt Digital Deploy helemaal automatisch. Dat scheelt tijd en mankracht op de IT-afdeling en voorkomt fouten. Zelf kiezen stimuleert ook de betrokkenheid en productiviteit van medewerkers.

3. Planning & bezorging

Na de device keuze kiest de gebruiker zelf waar en wanneer het nieuwe apparaat bezorgd wordt. Vrij uniek is de optie: home delivery. Hierbij wordt het device bij de gebruiker thuisbezorgd. Eventueel kan oude apparatuur direct worden meegegeven aan de bezorger.

4. Uitgifte en inname

Nieuwe devices zijn, individueel per medewerker, vooraf geconfigureerd en direct klaar voor gebruik. Zo is er geen IT-ondersteuning meer nodig bij de ingebruikname hiervan. Van oude devices die retour komen wordt alle data veilig en gecertificeerd verwijderd. De certificaten, serienummers, eventuele restwaarde en digitaal getekende bruikleen- en retourovereenkomsten staan allemaal geregistreerd in Digital Deploy. Zo zijn veiligheid en compliance gegarandeerd.

5. Devicebeheer

Digital Deploy regelt en beheert alles efficiënt en volledig in samenwerking met jou. Zo houd je continue overzicht en controle. Je ziet waar devices zijn, wie ze gebruikt en wat de status is. Het komen en gaan van devices, reparaties of omruilingen, het wordt allemaal nauwkeurig geregistreerd. Om problemen te voorkomen stuurt het gebruikers ook notificaties bij eventuele risico’s. Al deze automatisering controleert de levenscyclus van devices en vermindert de kans op datalekken en storingen.

6. Digitale kiosk

Soms zijn er aanvullende accessoires nodig zoals een tas, oplaadkabel, muis of headset. Met een zakelijke inlog kunnen medewerkers die bestellen in een keuzeportaal waar een vooraf samengesteld assortiment klaarstaat. De gekozen accessoires worden daarna bezorgd op een locatie naar keuze. Eenvoudig en snel geregeld.

7. Rapportage

Omdat Digital Deploy alles digitaal vastlegt weet je als IT-afdeling precies wat de status en locatie is van alle devices. Zaken als reparatieduur en de voortgang van de uitrol van nieuwe devices zijn continue inzichtelijk en duidelijk, waardoor je op tijd kunt bijsturen. Digital Deploy helpt ook jouw Configuration Management Database (CMDB) accuraat te houden. IT weet hierdoor exact welke devices in omloop zijn en welke zijn ingenomen. Serienummers, retournamen- en bruikleenovereenkomsten staan er allemaal in.

8. Tevredenheidsmeting

De efficiënte workflow van Digital Deploy zorgt voor een gestructureerde en nauwkeurige manier van werken. Om verder te optimaliseren wordt de tevredenheid van gebruikers over de geleverde dienstverlening gemeten. Die feedback wordt gebruikt om de processen nog verder te verbeteren. Digital Deploy ondersteunt en faciliteert zo niet alleen de IT-afdeling maar alle medewerkers in jouw organisatie.

De belangrijkste voordelen van Digital Deploy:

 • Volledige self-service voor de eindgebruikers

 • Minimale inspanning voor uw IT-medewerkers

 • Maximale efficiëntie en kostenbesparing

 • Real-time inzicht in status en voortgang van werkzaamheden

 • Ondersteuning voorraadbeheer, eenvoudige in- en uitstapprocessen

 • Maximale eindgebruikerstevredenheid
  (customer journey volledig ondersteund)

 • Lagere Total Cost of Ownership (TCO)
  meer doen met hetzelfde budget

De beste features van Digital Deploy:

 • Aanpasbaar in eigen huisstijl

 • Ingericht conform gecertificeerde ISO processen:
  ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en NEN 7510

 • Web-based, altijd en overal toegankelijk

 • Microsoft IAM (Identity Access Management) integratie met Azure AD

 • NL/EN/DU/FR talen ondersteund

 • Digitale Kiosk, eenvoudig zelf bestellen van accessoires door gebruikers

 • Agenda integratie met o.a. Outlook

 • Managementportaal voor directe en heldere inzichten en rapportages

 • QR-code voor eenvoudige toegang tot self-service

Digital Deploy en Security:

 • Secure Sockets Layer (SSL) versleutelde verbinding

 • Data wordt in Nederland opgeslagen

 • Twee factor authenticatie (2FA)

 • ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

 • Pentestgewijs geaudit

 • Redundant uitgevoerd, continuïteit verzekerd

 • Ondersteund bij AVG compliancy en reduceert data lekken

Meer weten over onze Device Lifecycle Management tool?
Een selectie van onze klanten