Certificaten en vergunningen

U bent verzekerd van goede service en kwaliteit bij NEG. NEG-ITSolutions is namelijk in het bezit van alle benodigde certificaten en vergunningen voor veilige omgang met uw bedrijfsgegevens en apparatuur.

Onze certificaten en vergunningen

Om klanten volledig te kunnen ontzorgen, is NEG-ITSolutions volledig gecertificeerd. Met certificaten en vergunningen als ISO 9001, ISO 27001 en NIWO bent u als klant niet alleen verzekerd van een goede service, maar ook van een veilige en correctie manier van vervoeren en verwerken van uw IT apparatuur.

NEG-ITSolutions voldoet met onderstaande certificeringen aan de strenge eisen van de Nederlandse en Europese wetgeving op het gebied van kwaliteitsmanagement, milieuwetgeving, informatiebeveiliging en de verwerking en het transport van elektronische apparatuur.

ISO 9001

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Hierdoor is het de maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt. Kwaliteitsmanagement komt namelijk terug in alle onderdelen van het proces in een organisatie die een product of dienst voortbrengt. Kwaliteitsmanagement zorgt ervoor dat uw organisatie goed beheerst dat uw product of dienst voldoet aan de behoeften, eisen, wensen en specificaties van klanten, maar ook andere belanghebbenden. Met deze certificering toont NEG-ITSolutions aan dat deze organisatie aan eisen van opdrachtgevers en toezichthouders voldoet.

ISO 14001

Met het ISO 14001 certificaat maakt NEG-ITSolutions aantoonbaar dat deze organisatie voldoet aan eisen rondom milieuwetgeving. NEG richt zich hiermee op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied door middel van het opzetten en beheersen van een milieumanagementsysteem. Een duurzaam inkoopbeleid speelt hier een belangrijke rol in.

ISO 27001

ISO 27001 is een certificaat op het gebied van informatiebeveiliging. Doordat NEG-ITSolutions in het bezit is van ISO 27001, kan gegarandeerd worden dat het managementsysteem voor informatiebeveiliging goed op orde is en dat er voldoende inzet is gedaan om te voldoen aan wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging. Ook bent u verzekerd dat er belang wordt gehecht aan de privacy van klanten en dat er zorgvuldig met persoonlijke gegevens wordt omgegaan, waardoor het risico op incidenten wordt verkleind.

NEN 7510

Ook NEN 7510 is een certificaat voor informatiebeveiliging, welke gezien kan worden als een uitbreiding op ISO 27001. NEN 7510 heeft een aanvullende set eisen die gericht zijn op de zorgsector.

WEEELABEX

WEEELABEX (conform NEN-EN 50614:2020) legt het minimale kwaliteitsniveau vast voor inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik van e-waste, voorziet in controle op de naleving door onafhankelijke auditors en schrijft rapportage voor van verwerkte volumes en bereikte recyclingresultaten. Sinds 1 juli 2015 mogen bedrijven zonder WEEELABEX certificering geen e-waste meer verwerken.

NIWO

De NIWO is een vergunning voor transportbedrijven. Bij NEG-ITSolutions is deze vergunning noodzakelijk om IT-apparatuur van en naar het servicecenter in Nieuwegein te transporteren.

Blancco

Blancco is de verwijderingssoftware die gebruikt wordt door NEG-ITSolutions en voldoet volledig aan alle wettelijke normen die vereist zijn voor gegevensbeveiliging en duurzaamheid. Dit is de manier om veilig en definitief data te verwijderen van informatiedragers. De software produceert per informatiedrager een gedetailleerd certificaat van dataverwijdering. Zo is de dataverwijdering volledig geborgd. Blancco is getest, gecertificeerd, goedgekeurd en aanbevolen door onder anderen de Nederlandse AIVD.

Ecovadis

EcoVadis is een onafhankelijke organisatie die bedrijven beoordeelt op hun duurzaamheidsprestaties. De beoordeling wordt gebaseerd op een uitgebreid onderzoek naar milieu, sociale en ethische aspecten van het bedrijf. De platinum medaille is een belangrijke erkenning voor de duurzame en circulaire voortrekkersrol die NEG-ITSolutions speelt. Met het behaalde resultaat behoort NEG namelijk tot de top 1% van alle bedrijven in haar branche die in de afgelopen 12 maanden door EcoVadis beoordeeld zijn.

Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep