We doen het wel even...

Terug naar het overzicht

"We doen het wel even..."

Iedere dag zijn IT-afdelingen druk bezig om te zorgen dat de IT-voorziening van hun bedrijf optimaal functioneert. Dat is een fikse uitdaging gezien de vele én hoge eisen die zowel de eindgebruiker als de business hieraan stellen.

Daarom maken bedrijven steeds vaker gebruik van IT-leveranciers (outsourcing) om samen met hen de IT-infrastructuur te beheren.

Het leveren van eindgebruikers-hardware en de bijbehorende diensten zoals de uitrol, installatie, onderhoud en het weer datavrij afvoeren van oude apparatuur behoort zeker niet tot de dagelijkse werkzaamheden van de IT-afdeling. Ook de IT-outsourcing partner is vaak niet gespecialiseerd in het ‘uitrollen’ van eindgebruikers-hardware.

Onder het mom van “we doen het wel even” gaan (kostbare) IT-medewerkers tijd besteden aan de vele logistieke handelingen voor de uitrol en het plaatsen van nieuwe eindgebruikers-hardware. Gevolg is dat er vanuit IT minder focus ligt op de feitelijke taken die de business ondersteunen. Het logistieke werk van uitrollen en plannen voor een uitrol van nieuwe devices valt zeker niet onder de competenties van de IT-afdeling.

Deze inefficiëntie zorgt ook nog eens voor: een lagere dienst-beleving door de eindgebruikers, heeft een langere doorlooptijd en gaat gepaard met hogere kosten als het resultaat van “we doen het wel even…”.

Het kan ook anders.

NEG-ITSolutions is gespecialiseerd in de uitrol en levering van eindgebruikers-hardware (laptops, pc’s, tablets, smartphones) en alle bijbehorende IT-logistieke diensten. Inclusief het installeren op locatie, het onderhouden en ook het afvoeren en opkopen van de oude hardware met een bijbehorend dataverwijderingscertificaat. Specialistische werkzaamheden die ondersteund worden door haar zelf ontwikkelde slimme online-software en meer dan 25 jaar ervaring, zorgen ervoor dat de werkzaamheden uiterst efficiënt, snel en kosten-efficient worden uitgevoerd.

Het goed uitvoeren van dit soort projecten is een vak apart en doet niemand “maar even”. Het vraagt om specifieke kennis van hardware leveringsprocessen, installatie-uitdagingen en het plannen van soms duizenden afspraken met eindgebruikers om het geheel in goede banen te leiden. De eigen tooling die NEG voor het 'device lifecycle management' ontwikkeld heeft om dit goed te ondersteunen is onontbeerlijk en zorgt voor een goed gemanaged proces en real-time inzichtelijke informatie voor de klant over de voortgang.

Omdat het bij hardware uitrol en migratie trajecten vaak om erg veel geld gaat is ook het senior management van de organisatie bij de beslissing betrokken. Helaas wordt de impact op de eigen IT-medewerkers, organisatie en eindgebruikers vaak onderschat als deze werkzaamheden zelf worden gedaan of over worden gelaten aan een IT-leverancier die dit niet als specialisatie heeft.

Als Device as a Service of project?

NEG-ITSolutions levert haar IT-diensten en hardware op projectbasis of via een maandabonnement via haar ‘Device as a Service’ (DaaS) concept waarbij op maandbasis per device zowel de hardware als alle bijbehorende diensten worden geleverd.

De loodgieter is geen schilder.

Specialisaties zijn er niet voor niets, het zegt iets over focus, ervaring, kwaliteit en efficiëntie. Je laat je huis tenslotte niet schilderen door de loodgieter of je auto repareren door de tuinman.

Het uitrollen, inzetten en beheren van eindgebruikers-hardware is ook een vak apart! Voor NEG is de uitrol, verhuizing of migratie van hardware voor eindgebruikers haar dagelijks werk. Daardoor doet zij het sneller, efficiënter en beter dan u het zelf kunt doen en ook nog eens tegen lagere kosten!

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep