Werkplek migraties, efficiënter en voordeliger

Terug naar het overzicht

Werkplek migraties, efficiënter en voordeliger

Of het nu gaat om het migreren of vervangen van 2.000 laptops op meerdere locaties in één grote uitrol of batch-gewijs op maandelijkse basis, het blijft een enorme logistieke operatie. Zeker als het niet de kerntaak van de IT-afdeling is, zijn de kosten in tijd en geld een fikse aanslag op het budget en de capaciteit van de IT-afdeling.

Eerst inventariseren, dan plannen, dan migreren en dan?

In de praktijk blijkt dat veel organisaties de CMDB niet op orde hebben en dus ook niet goed weten welke laptops en pc's hun gebruikers nu daadwerkelijk in gebruik hebben. Inventariseren is vaak een moeizame klus met veel communicatie over en weer.

Vervolgens moet er met alle gebruikers een afspraak gemaakt worden voor de overdracht van de nieuwe werkplek hardware en inname van de oude hardware. Ook hier weer is er veel communicatie over en weer. Alles moet natuurlijk wel goed geregistreerd worden, denk hierbij aan de gebruiksovereenkomst voor de nieuwe hardware en een inname-document voor de oude hardware.

Oude hardware, wat doe je daarmee?

Oude hardware kan je niet zomaar bij het grofvuil aanbieden. De oude computers moeten op een milieu-verantwoorde en veilige manier afgevoerd worden. Die overtollige pc's en laptops en workstations vertegenwoordigen vaak nog een interessante restwaarde omdat ze opnieuw kunnen worden ingezet als refurbished-hardware. Dat is een duurzame en circulaire oplossing, die goed is voor het milieu en de afvalstroom van e-waste aanzienlijk verminderd.

Je moet er natuurlijk ook goed opletten dat alle data van de hardware 100% veilig verwijderd is voordat je deze verkoopt aan een computer opkoper.

Werkplek migraties kunnen ook veel voordeliger én efficiënter!

Het migreren van grote aantallen of batches van werkplekken is voor NEG-ITSolutions dagelijks werk. NEG gebruikt slimme online tools voor de inventarisatie, planning, uitrol, rapportage en niet te vergeten tevredenheidsmeting. We hebben natuurlijk een groot en goed beveiligd warehouse voor de opslag van nieuwe en afgevoerde laptops en pc's en we hebben alle transportmiddelen in huis om iedere werkplek vervanging snel en efficiënt uit te voeren.

Onze specialisten nemen u het gehele migratie-traject uit handen. Tot en met het overhandigen van de nieuwe laptop of pc en de inname van de oude hardware op locatie.

Wij kopen uw oude computers zoals laptops en pc's op

Nog meer gemak; NEG koopt uw oude hardware op. Wij bieden u een interessante restwaarde voor uw oude computers en u heeft er geen omkijken naar. Alle data wordt veilig verwijderd met Blancco zodat u 100% zeker weet dat uw gevoelige en persoonlijke data niet in verkeerde handen komen.

Waar het even kan worden de oude computers weer her-ingezet. Kan dat niet, dan kijken wij of de componenten nog gebruikt kunnen worden bij reparaties en als het echt niet anders kan laten wij de oude hardware verwerken tot zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen. Wij doen ons best om de e-waste afvalstroom op alle manieren te verminderen.

Tijd voor een verkennend gesprek?

NEG-ITSolutions is de IT-specialist in Device Lifecycle Management oplossingen. Naast het leveren van devices (pc's,laptops,tablets, smartphones) leveren we tal van logistieke IT-diensten en IT-oplossingen die ervoor zorgen dat u totaal geen omkijken heeft naar alle eindgebruikers-devices in uw organisatie.

En uw eindgebruikers? Die zijn tevreden! Dat weten we uit ervaring en dat meten we voor u.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend en verkennend gesprek.

Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep