6 redenen waarom je kiest voor operationele ontzorging van IT

Terug naar het overzicht

Als IT-manager zijn je werkweken vaak goed gevuld. Denk aan een paar nieuwe medewerkers die een nieuw device nodig hebben, vastlopende software en tussendoor nadenken over innovatie. Ontdek hoe je beter kunt prioriteren door te kiezen voor operationele ontzorging.

1. IT’ers zijn geen logistieke expert

Gemiddeld gaat een zakelijke laptop ongeveer drie tot vier jaar mee, dat betekent dat je als IT’er continu bezig bent om iedereen te blijven voorzien van een werkend device en medewerkers optimaal te ondersteunen. Daar komt bij dat er waarschijnlijk regelmatig collega’s bijkomen en vertrekken.

Grote kans dat de IT-afdeling ook wordt ingezet voor het inspoelen en afleveren van deze apparatuur. Dat kost veel tijd en hoort niet bij de kerntaak van de toch al schaarse IT-professional.

Een IT-partner als NEG-ITSolutions kan de volledig uitrol van devices uit handen nemen. Je hoeft dan geen ingewikkelde planningen meer bij te houden of te slepen met hardware.

2. Vernieuwing binnen de organisatie

Wanneer je bedrijf door een periode van innovatie gaat, is dit een uitstekende aanleiding om over te gaan op operationele ontzorging. Denk bijvoorbeeld aan het grootschalig vervangen van alle laptops. Dit is vaak een veel te grote klus voor de interne IT-afdeling.

De komst van een nieuwe IT-manager is ook een goed moment om over te stappen. Vaak worden het uitrollen van werkplekken overgelaten aan de IT-afdeling omdat het ‘altijd al zo is geweest’. Een nieuwe manager kan dit patroon makkelijker doorbreken. Deze stap draagt direct bij aan eventuele efficiëntiedoelstellingen.

3. Voorraadbeheer is uitdagend

Door het aanhoudende tekort aan chips zijn de levertijden voor nieuwe devices behoorlijk opgelopen. Als je nu bestelt, duurt het geen twee maanden voordat je de spullen binnen hebt, maar ruim zes. Als je geen toereikende voorraad bijhoudt, kan dat betekenen dat je straks medewerkers teleur moet stellen.

Logistieke IT-partners hebben veel beter zicht op de markt dan individuele bedrijven. Daardoor hebben ze vaak grotere voorraden waardoor ze sneller kunnen leveren. Ook kunnen ze je (tijdelijk) voorzien van duurzame refurbished apparaten. Deze zijn dan volledig gecontroleerd en goedgekeurd.

4. Verbetering van de continuïteit

Als er iets misgaat met de hardware van een eindgebruikers, wil je dat graag snel opgelost hebben. Wanneer een device niet meer naar behoren functioneert, is dat funest voor de productiviteit. De medewerker kan deadlines niet meer halen en afspraken met anderen komen in gevaar.

De kans dat dit gebeurt wordt alleen maar groter wanneer je verouderde hardware hebt met afgenomen performance en gebruikersgemak, een hogere storingsgevoeligheid en langere oplostijden.

Het oplossen van hardwareproblemen duurt al snel te lang, zeker wanneer je als IT-afdeling niet de juiste capaciteit hebt. Een logistieke IT-partner kan hierbij snel schakelen door een vervangend device te leveren terwijl de defecte gerepareerd wordt. Ook kan deze je voorzien van nieuwere hardware die minder snel kapot gaat.

5. Installed base is niet op orde

Veel IT-managers raken op den duur de controle kwijt over devices binnen de organisatie. Zeker wanneer het gaat om honderden of duizenden devices, wordt het lastig om bij te houden wanneer ze aan vervanging toe zijn en wie ze in bezit heeft.

Het kan namelijk gebeuren dat een manager van een vertrekkende medewerker een laptop in een la heeft gelegd, of dat een thuiswerktablet in de handen van een zoon of dochter is beland. Wanneer je niet exact weet waar je devices zich bevinden, levert dat een serieus securityrisico op.

Bedrijfsgevoelige data kan zo namelijk in de handen van derden vallen. Wanneer apparaten onterecht verloren gewaand worden, gooi je als organisatie bovendien onnodig geld weg bij de aanschaf van nieuwe exemplaren. Het is daarom slimmer om dit uit te besteden aan een partner.

6. Uitfasering devices moet AVG-proof

Ook aan het einde van de levenscyclus van devices zit een hoop werk voor de IT-afdeling. Apparaten moeten volledig gewiped worden, er mag geen data meer op blijven staan. Zo voorkom je dat gevoelige gegevens bij de volgende medewerker terecht komen als je het apparaat hergebruikt. Dat is namelijk in strijd met privacywet AVG.

Een logistieke IT-partner als NEG‑ITSolutions kan je hierbij helpen door je devices datavrij te maken met behulp van speciale software. Het is ook mogelijk om de harde schijf te laten vernietigen. Je krijgt dan een certificaat als bewijs dat de data is verwijderd.

Meer weten over operationele ontzorging van IT?
Neem dan nu contact met ons op.

Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep