Lidl doneert restwaarde oude IT-apparatuur aan Closing the Loop Foundation

Terug naar het overzicht

Lidl doneert aan Closing the Loop Foundation

Huizen, 18 december 2023 – Lidl heeft duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Ook als het gaat om IT-apparatuur neemt Lidl haar verantwoordelijkheid.

Afgelopen jaar heeft Lidl haar overtollige IT-apparatuur door stichting ITdonations veilig en verantwoord laten afvoeren. Na dataverwijdering heeft deze apparatuur waar mogelijk een tweede leven gekregen. De restwaarde ter waarde van € 46.569 die deze apparatuur opleverde heeft Lidl gedoneerd aan het door hun medewerkers gekozen goede doel: Closing the Loop (CTL Foundation).

Impact van e-waste op ons milieu reduceren

René Bout, projectmanager Lidl: “Ook vanuit IT-oogpunt dragen wij ons steentje bij aan duurzaamheid. Onze oude apparatuur krijgt nog een tweede leven, wat een flinke besparing op CO₂ oplevert. Tegelijkertijd helpen we met de restwaarde een goed doel, in dit geval CTL Foundation, om de impact van e-waste op ons milieu te reduceren.”


Joost de Kluyver van CTL Foundation: “Met de donatie van Lidl aan onze stichting kunnen we werken aan de bredere en meer impactvolle toepassing van One for One, aan het vergroten van de positieve impact in ontwikkelende landen en aan het bewustzijn in de sector dat afvalreductie concreet, inclusief en positief kan zijn.”

Op de foto v.l.n.r.:

Dennis Luijkx, IT-Manager Lidl

Sandra Mulder, stichting ITdonations

Joost de Kluyver, Founder CTL Foundation

René Bout, project manager Lidl

Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep