NWO kiest voor meer grip en gebruikersbeleving met DaaS360

Terug naar het overzicht

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een zelfstandig bestuursorgaan voor wetenschapsfinanciering. De organisatie heeft ca. 800 medewerkers in Den Haag en Utrecht. De werkplek hardware voldeed qua performance niet meer aan de eisen en was lastig te beheren. Dit leidde tot een lagere gebruikersbeleving.

De NWO heeft met een Europese aanbesteding gekozen voor DaaS360, een Device-as-a-Service oplossing van NEG-ITSolutions, onderdeel van Circular IT group. Deze oplossing biedt NWO een moderne gebruikerservaring, verbeterde beveiliging en lagere IT-kosten.

“We kochten hardware die al snel, binnen drie jaar, qua performance ontoereikend zou zijn. Een wirwar van kabeltjes en kastjes maakte het ons ook niet makkelijker. We riepen daardoor zelf de problemen over ons af. Toenemende performanceproblemen en steeds meer incidenten zijn bovendien niet echt bevorderlijk voor de gebruikersbeleving,” zegt Ben Gorter van NWO.

Meer controle, hogere beschikbaarheid, meer tevreden gebruikers

Met DaaS360 en de Lifecycle Management software van Digital Deploy vergroten we onze controle over en het inzicht in de werkplek hardware, waardoor we deze effectiever kunnen gebruiken. Dit omvat het gehele proces: van het adviseren en aankopen tot aan het volledige gebruik en het proactief beheer en registratie van de hardware gedurende zijn gehele levensduur.

Dit leidt tot een betere naleving van compliance regels en meer tevreden medewerkers. Bovendien zorgt dit proces ervoor dat NWO haar investeringen optimaal inzet. Ben benadrukt: “Het 100% gecertificeerd wissen van gegevens op gegevensdragers bij hardware die aan het einde van de levenscyclus is, is cruciaal voor NWO. We willen absoluut voorkomen dat onze gegevens in verkeerde handen vallen.”

NEG-ITSolutions zorgt met DaaS360 voor een hogere beschikbaarheid van de hardware. “NEG heeft met haar DaaS360 een passend servicemodel waarmee wij ook onze ESG-doelen op gebied van hardware meetbaar kunnen maken en samen kunnen realiseren. Een mooie volgende stap in onze samenwerking die aansluit bij de wensen van NWO om IT zoveel mogelijk te verduurzamen,” aldus Ben Gorter.

NWO plaatst haar medewerkers, circulariteit en compliance voorop. Met DaaS360 van NEG krijgen de medewerkers een werkplek die naadloos aansluit op hun individuele taken en ontworpen is rondom zorgvuldig uitgewerkte persona's. Deze aanpak zorgt ervoor dat medewerkers moeiteloos kunnen werken binnen een veilige én duurzame omgeving, waarbij bovendien de hele levenscyclus van de werkplek hardware onder controle is. Dit zorgt voor meer tevreden medewerkers. Daarom past DaaS360 perfect in het gewenste plaatje van NWO: gebruikersbeleving voorop!

Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep