ITdonations realiseert recordbedrag aan donaties

Terug naar het overzicht

Stichting ITdonations heeft in 2018 een recordbedrag van € 414.000,- aan donaties ingezameld. Dit is gerealiseerd door het afvoeren van oude IT-apparatuur en de restwaarde hiervan te doneren aan goede doelen.

Claudia Vink van Stichting ITdonations: “Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast en bereidwillig organisaties zijn om een goed doel te steunen. Je hoort steeds vaker dat mensen niet zo snel meer voor elkaar klaarstaan. Juist daarom is het mooi om te zien dat het ook anders kan.”

Ruim € 414.000,- aan overtollige IT-apparatuur in 2018

Sinds 2007 zamelt ITdonations geld in door de restwaarde van afgevoerde IT-apparatuur te doneren aan goede doelen. In totaal werd al meer dan 2 miljoen euro gedoneerd, onder andere door bedrijven als TomTom, Rituals, FrieslandCampina en het UMC Utrecht.

Leon Wildner, teamleider DWO Foundation UMC Utrecht: 'Itdonations voert onze oude IT-apparatuur af; de restwaarde komt ten goede aan vrienden van het UMC en WKZ. Hierdoor wordt o.a. medisch onderzoek, innovatie en topzorg mogelijk om ziekten te bestrijden die ons nu nog vaak de baas zijn en worden belangrijke extra’s mogelijk gemaakt voor onze patiënten in het WKZ waardoor een kind zich in het WKZ gewoon kind voelt in plaats van patiënt’.

Goede doelen die donaties ontvangen zijn onder andere War Child, Johan Cruyff Foundation, Stichting ALS en KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

Frits Hirschstein, directeur KiKa: “Wij zetten ons in voor de genezing en een ‘vriendelijkere’ behandeling van kinderkanker. Via ITdonations komen we daar steeds dichterbij, een mooi initiatief!”

Circulaire IT als MVO-strategie

De aanpak van ITdonations is onderdeel van wat ook wel circulaire IT genoemd wordt. Oude apparatuur wordt niet zomaar weggegooid, maar bijvoorbeeld opnieuw ingezet binnen het bedrijf. Maar verkoop als refurbished hardware is ook een optie.

De waarde die dat oplevert kan weer terug in het bedrijf of als donatie naar een goed doel. Zo wordt circulaire IT een belangrijke pijler binnen de MVO-strategie van een groeiende groep bedrijven.

Over ITdonations

ITdonations is opgericht in 2007 en is onderdeel van de NEG Group. De stichting is een logisch gevolg van het gedachtengoed van directeur Gerard Aldus. Hij combineerde zijn expertise in het afvoeren van IT-apparatuur met de behoefte om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep