Don't waste IT!

Terug naar het overzicht

Een van de meest milieu belastende dingen die je vandaag de dag kunt doen!

Verrassend genoeg heeft hoogwaardige elektronica zoals laptops, PC’s en tablets een ongekende grote impact op ons milieu (E-waste). Nog meer zelfs dan vlees eten of reizen per auto of vliegtuig!
Boosdoeners hierbij zijn de ‘verborgen’ broeikasgassen en diverse soorten vervuiling die te maken hebben met de grondstoffen die in jouw laptop, PC of tablet zitten. Die zorgen voor opwarming, giftige stoffen en fijnstof en tasten de biodiversiteit aan.Lees meer over deze ‘verborgen’ impact op http://www.thinkbigactnow.nl/


Enorme impact op het milieu

Om die enorme impact op het milieu te verminderen zijn er een paar zaken die je kunt overwegen als je toe bent aan nieuwe IT-hardware zoals laptops, tablets, PC’s en smartphones. Niet alleen is de impact op het milieu lager, ook qua kosten zal het minder impact hebben op je budget!

1. Kies voor refurbished apparatuur

Hiermee verleng je de levensduur van de apparatuur aanzienlijk. Er wordt hierdoor fors minder weggegooid en geproduceerd. De betrouwbaarheid van refurbished apparatuur is tegenwoordig zeer hoog omdat de apparatuur vooraf helemaal getest wordt en cruciale onderdelen vaak preventief vervangen worden.

2. Upgrade je oude apparatuur

Door het vervangen van een harde schijf, het toevoegen van extra geheugen of vervangen van een videokaart kan je PC of laptops vaak weer een tijdje mee. Omdat je slechts een paar onderdelen vervangt wordt ook hierdoor de belasting van het milieu gereduceerd.

3. Koop een nieuwe laptop of PC die langer mee kan

Als je om bepaalde redenen toch een nieuwe laptop of PC nodig hebt, overweeg dan om een wat snellere en kwalitatief betere te kopen. De extra snelheid heb je misschien nu niet nodig, maar zorgt er wel voor dat je langer met jouw apparatuur kunt doen. Kijk bij de aanschaf ook naar de kwaliteit en de mogelijkheid tot service en reparatie. Hiermee voorkom je dat je vroegtijdig al afscheid moet nemen van jouw elektronische vriendje.

4. Doneer je oude IT-apparatuur

Als je trouwe laptop, tablet of PC uiteindelijk toch niet meer voldoet en hij heeft nog wel een restwaarde dan kun je deze doneren aan een goed doel. Zo help je in ieder geval nog een ander.

5. Voer je oude hardware verantwoord af

Je oude apparatuur wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Onderdelen die nog uitstekend functioneren, doen weer dienst bij reparaties. Wat overblijft, demonteren gespecialiseerde verwerkers. Zij scheiden de materialen om ze kunnen recyclen. Zo keert jouw oude apparatuur terug in secundaire grondstoffen.
Al met al is het gebruik maken van refurbished apparatuur de minst belastende optie voor ons milieu. Ook zakelijk gezien is dit erg interessant. Je krijgt vaak 24-48 maanden garantie, dus met de betrouwbaarheid zit het goed. Lees meer over onze Premium Selection Refurbished hardware voor zakelijk gebruik.

Don’t waste IT!


Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep