Doneer uw afgeschreven zakelijke IT-apparatuur

Terug naar het overzicht

Zet restwaarde van oude IT-apparatuur in voor het goede doel.

Uw afgeschreven en gebruikte IT-apparatuur lijkt voor u misschien niet zo waardevol. Vaak neemt deze apparatuur ongemerkt kostbare ruimte in beslag in uw datacenter, kantoor of magazijn n bevat nog bedrijfsgevoelige informatie. Het staat u vaak maanden in de weg, terwijl de waarde afneemt. Toch kan uw oude hardware nog een aantrekkelijke restwaarde opleveren!

Naast de mogelijkheid om deze hardware te verkopen, kunt u er ook voor kiezen om uw zakelijk gebruikte IT-apparatuur te doneren aan een goed doel van uw keuze. Eenvoudiger kunt u niet een invulling geven aan uw MVO beleid.

Doneer uw hardware via Stichting ITdonations
Stichting ITdonations verzorgt het hele proces van ophalen, verwijderen van de data (AVG) en het doneren van de restwaarde uit uw naam aan het goede doel. Eén telefoontje of bericht aan ITdonations en u zet een stap in het actief bijdragen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Laat uw afgeschreven IT-apparatuur niet versloffen en als ongewenst én onveilige e-waste op een stortplaats terechtkomen! Het doneren van uw afgeschreven IT-apparatuur bespaart (in het geval van her-inzet) ook nog eens op onze natuurlijke hulpbronnen, voorkomt lucht- en watervervuiling en elimineert de uitstoot van broeikasgassen die worden veroorzaakt door de productie van nieuwe producten.

End-of-life IT-apparatuur die niet meer inzetbaar is wordt zoveel mogelijk gerecycled tot herbruikbare grondstoffen of ingezet als reserve-onderdelen. Pas als het echt niet anders kan wordt uw IT-afval milieuvriendelijk verwerkt conform de WEEE-richtlijn.

Meer dan € 3 miljoen aan donaties
NEG-ITSolutions is de initiatiefnemer van Stichting ITdonations en faciliteert de Stichting op allerlei manieren om zoveel mogelijk goede doelen te kunnen helpen. Dit heeft afgelopen jaren geresulteerd in een bedrag van méér dan € 3 miljoen aan donaties! Met dit fantastische bedrag zijn al meer dan 80 goede doelen geholpen.

KWF, Stichting ALS, War Child, KiKa, Clini Clowns, Stichting Leergeld, etc., etc.. Allemaal voorbeelden van goede doelen die afgelopen jaren erg blij waren met uw afgeschreven IT-apparatuur.

Laat Stichting ITdonations ook úw oude hardware veilig afvoeren en uit uw naam een donatie doen aan de non-profit van uw keuze. Gegevens op alle opslagmedia-apparaten worden veilig verwijderd. En u ontvangt altijd een certificaat van dataverwijdering.

Welke IT-apparatuur kunt u doneren?
Pc’s, laptops, thin clients, workstations, tablets, smartphones, beeldschermen, (groter dan 21-inch) servers, storage, NAS, SAN, routers, switches en nog veel meer.

Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep