Arnhem schaft 200 laptops aan voor kinderen uit minima gezinnen

Terug naar het overzicht

Kinderen hebben juist nu snel laptops nodig

Onderwijswethouder Hans de Vroome: “Nu de scholen in ieder geval tot 28 april gesloten blijven, is het goed organiseren van onderwijs op afstand ontzettend belangrijk. Om ouders van kinderen die geen geld hebben voor de aanschaf van een laptop te helpen hebben wij besloten tot de aanschaf over te gaan. Door een nauwe samenwerking met de Arnhemse schoolbesturen en Stichting Leergeld verwachten we dat we de laptops snel en zorgvuldig bij de kinderen krijgen die ze nu het hardst nodig hebben.”

Samenwerking met NEG-ITSolutions

De gemeente heeft de bestelling gedaan bij NEG-ITSolutions, een vaste contractpartner van De Connectie. NEG is de Gemeente Arnhem zoveel mogelijk tegemoet gekomen om de kosten laag te houden en zo zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen. De Connectie is de organisatie die voor de gemeenten Arnhem, Rheden en Renkum onder andere de ICT-dienstverlening uitvoert.

Op de foto: Leendert van Houwelingen van NEG-ITSolutions overhandigt de eerste van 200 laptops aan Paul Winters, Gemeente Arnhem.

Verdeling via Stichting Leergeld

Het verdelen en distribueren van de laptops gaat via de Stichting Leergeld. Zij krijgen via de gemeente een overzicht welk schoolbestuur hoeveel laptops nodig heeft. De scholen zorgen vervolgens dat de laptops bij de kinderen komen. Stichting Leergeld is een erkende organisatie op het gebied van armoedebestrijding waar de gemeente veel mee samenwerkt.

Groot compliment voor onderwijs, leerkrachten, leerlingen en ouders.

Wethouder Hans de Vroome: “Los van het tekort van ongeveer 500 laptops zijn scholen er bijzonder goed in geslaagd om veel extra laptops te organiseren voor hun leerlingen. Allerhande creatieve oplossingen hebben daaraan bijgedragen. Dat verdient een groot compliment en een bijzonder woord van dank. Sowieso verdienen scholen, leerkrachten, leerlingen en ouders in Arnhem een dikke pluim hoe de afgelopen periode is gezorgd dat het onderwijs doorgang heeft kunnen vinden. Ik ben iedereen die daaraan heeft bijgedragen zeer erkentelijk.”

Help ook kwetsbare groepen via Stichting ITdonations

Wilt u ook kwetsbare groepen ondersteunen? Doneer dan de restwaarde van uw oude zakelijke hardware aan een goed doel naar keuze.
Stichting ITdonations helpt u bij het hele project, zij neemt alles uit handen en zorgt voor een veilige afvoer van uw oude hardware.

Een selectie van onze klanten
Endemol

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep