Device Lifecycle Management van eindgebruikers devices

Inventarisatie - procurement - planning - uitrol - afvoer - rapportage - tevredenheidsmeting

Device Lifecycle management wordt weer eenvoudig!

De meeste organisaties zijn te veel tijd en geld kwijt aan het lifecycle management van hun eindgebruikers-devices. (laptops, pc's, tablets, smartphones)

IMAC/D-activiteiten, ITAD-diensten, medewerkers in-uit dienst, break & fix en ga zo maar door. Met al het gedoe eromheen: inventariseren, voorraadbeheer, uitpakken, installeren, afvoeren, administreren en de communicatie met steeds veeleisender eindgebruikers. Niet af en toe, maar telkens weer opnieuw.

Een tijdrovend proces dat de écht interessante werkzaamheden van uw IT-medewerkers verstoort.

Laat het aan ons over.

Met PLUTO, onze online slimme lifecycle management tool, ondersteunen wij de gehele lifecycle van al uw eindgebruikers-devices zoals laptops, pc's en smartphones.

 • Van aanschaf tot afvoer en alles daar tussen in
 • Automatisch, efficiënter, beter en voordeliger!
 • Op projectbasis of bij het dagelijks beheer
 • Precieze registratie van alle proces-stappen

PLUTO is erg veelzijdig en flexibel.

Lees in deze 4 praktijk scenarios hoe PLUTO voor u ingezet kan worden.

Lifecycle management met PLUTO.

Een slimme online-omgeving voor het ondersteunen van het complete lifecycle management van al uw eindgebruikers-devices:

 • Inventarisatie, procurement, planning, uitrol, afvoer, rapportage en tevredenheidsmeting
 • Voor vaste werkplekken en mobiele apparatuur
 • Op 1 locatie, of door het hele land
 • Alle afspraken, wensen en handelingen worden nauwkeurig vastgelegd, waarna scenario’s en processen automatisch verlopen

De belangrijkste voordelen van PLUTO:

 • Minimale inspanning voor uw IT-medewerkers
 • Maximale efficiency en kostenbesparing
 • Real-time inzicht in status en voortgang van werkzaamheden
 • Alles is meetbaar, uitgebreide rapportage
 • Precieze registratie van alle process-stappen
 • Maximale eindgebruikerstevredenheid
  (customer journey volledig ondersteund)
Lifecycle Management eindgebruikers-devices

Inventarisatie IT Lifecycle ManagementInventarisatie

Een migratie- of vervangingsproject loopt alleen soepel als u exact weet welke devices uw eindgebruikers van u hebben.

Door het sturen van een uitnodiging, en indien nodig een herinnering, wordt iedere eindgebruiker van een werkplek verzocht online een kort en helder proces te doorlopen waarmee nauwkeurig wordt geïnventariseerd wie welke devices in gebruik heeft.
Ook locatie gegevens zoals vestigingsplaats, afdeling of kamernummer kunnen worden geïnventariseerd.


Procurement Asset IT Lifecycle ManagementKlantportaal

Het procurement-proces van aanvragen, fiatteren, bestellen en registreren van nieuwe devices is met PLUTO volledig geautomatiseerd. Geen overbodige, handmatige en foutgevoelige handelingen.

De gebruiker kiest in de online procurement-module van PLUTO zijn nieuwe devices uit een vooraf door uw organisatie samengesteld assortiment. Optioneel bevestigt hij welke apparatuur hij weer inlevert.

PLUTO maakt automatisch de benodigde inkoopformulieren aan. Desgewenst brengt PLUTO de restwaarde van de in te leveren devices direct in mindering op de kosten van de nieuwe devices of IT-diensten.

PlanningEenvoudig en efficiënt plannen IT Lifecycle Management

Vanuit Pluto ontvangen uw gebruikers een uitnodiging voor het inplannen van een afspraak voor het vervangen, uitbreiden, updaten of repareren van hun eindgebruikers-devices.

Eindeloos plannen, mailen en bellen is hiermee verleden tijd. Dat levert u een flinke tijdsbesparing op en leidt ook tot hogere klanttevredenheid.

Omdat in PLUTO alle lifecycle-activiteiten vastlegt worden, heeft u een schat aan management-informatie. Zo ziet u real-time en exact hoe lang bepaalde werkzaamheden duren, no shows van eindgebruikers en de actuele status van een uitrol. Met alle gelegenheid om bij te sturen.

Omdat uw eindgebruikers zelf de afspraak inplannen geeft dit een hoge opkomst.

Uitrol en migratie IT Lifecycle ManagementUitrol en migratie

Bij het uitvoeren van de migratie, uitrol, vervanging of reparatie wordt alles direct in Pluto vastgelegd. Zowel de ondertekende aflever- en retourname bon als de benodigde serienummers voor uw CMDB.

Uw IT-afdeling krijgt geen hardware meer in handen. Geen nieuwe: wij leveren rechtstreeks aan uw eindgebruikers. Maar ook geen gebruikte: wij nemen de oude hardware meteen in en de inruilwaarde hiervan vindt u direct terug in Pluto. Natuurlijk zorgen we ook voor 100% veilige dataverwijdering, bij u op locatie of binnen 24/48 uur bij op onze locatie. De benodigde dataverwijderings-certificaten vindt u terug in PLUTO.

PLUTO maakt desgewenst automatisch de benodigde eigendoms- of gebruiksverklaringen voor u aan. Na ondertekening worden deze weer in PLUTO opgeslagen.

RapportageRapportage IT Lifecycle Management

Bij elke processtap kunt u in PLUTO online informatie raadplegen en zaken regelen.

Doordat alle activiteiten digitaal in Pluto vastlegt worden weet u tijdens en na de werkzaamheden exact de status van: hoe lang werkzaamheden duren, hoe afspraken verlopen, hoever een uitrol gevorderd is.

Met deze informatie kunt u werkzaamheden bijsturen en bij volgende acties nauwkeuriger begroten.

Daarnaast heeft u met PLUTO direct en nauwkeurig inzicht in welke apparatuur uitgeleverd en ingenomen is, inclusief, serienummers en eigendoms- gebruiksverklaringen.

Tevredenheidsmeting IT Lifecycle ManagementTevredenheidsmeting

Om de ervaring met en de kwaliteit van de dienstverlening te meten worden met behulp van PLUTO tevredenheidsmetingen gedaan.

De feedback die uit dit onderzoek voortkomt wordt gebruikt om de dienstverlening aan uw gebruikers te optimaliseren.

Hiermee is de cirkel rond. Bij de volgende procesgang zal een en ander nog soepeler verlopen door de feedback en aangebrachte verbeteringen.

Meer weten over lifecycle management?
Een selectie van onze klanten
Endemol logo

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum Logo

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep Logo

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep