Her-inzet en afvoer

Optimaliseer uw investering

Zet uw apparatuur opnieuw in bij een nieuwe gebruiker, ruil uw oude IT-apparatuur in of doneer de restwaarde aan een goed doel. Volledig verantwoord en veilig!

Hoe zet u uw IT-apparatuur opnieuw in?

De levensduur van uw IT-apparatuur kan op allerlei manieren gemaximaliseerd worden. Door het eenvoudig laten repareren of upgraden kan uw PC of Laptop weer een tijd mee. Apparatuur die voor de ene gebruiker niet (meer) toereikend is, kan juist voor een andere gebruiker weer een tijd ingezet worden. NEG kan deze apparatuur weer voor u refurbishen en her-inzetten bij een nieuwe gebruiker. Uiteraard verzorgen we voor u de communicatie met de eindgebruikers en leveren wij u de CMDB input. U heeft er geen omkijken meer naar terwijl u de inzet van uw dure hardware optimaal benut. Is IT-apparatuur voor uw organisatie niet langer inzetbaar? Dan zijn er een aantal mogelijkheden om de levensduur te optimaliseren.

Circulaire economie

Wij willen net als u bewust en zorgvuldig omgaan met onze schaarse grondstoffen en het effect op het milieu minimaliseren. We doen ons best om samen met u de levensduur van IT-apparatuur zo optimaal mogelijk te maken.

Aan het einde van de levenscyclus keert uw oude apparatuur terug in secundaire grondstoffen. Samen met u en onze verwerkers dragen wij op deze manier bij aan de circulaire economie.

Circulaire en duurzame inzet van IT-apparatuur

1. Upgraden, repareren en onderhouden

Verleng de levensduur van uw apparatuur. Soms is een upgrade of uitbreiding voldoende om een Laptop of Desktop weer een tijd mee te laten gaan. Door tijdig onderhoud en reparatie kunt u de levensduur van IT-apparatuur aanzienlijk verlengen.

2. Her-inzet binnen de eigen organisatie

Uw gebruikte apparatuur kan soms weer goed ingezet worden bij een nieuwe gebruiker. NEG -ITSolutions kan IT-apparatuur schoonmaken, nakijken en voorzien van de juiste software zodat de nieuwe gebruiker met een 100% in orde apparaat snel aan de slag kan.

3. Verkopen

Is uw IT-apparatuur uiteindelijk niet meer geschikt voor uw organisatie? Dan kunt u besluiten om de apparatuur te verkopen. U creëert hiermee extra budget dat u kunt gebruiken om een vervangingsproject te financieren of uw IT-kosten te verlagen. De verkochte apparatuur krijgt na een 100% veilige data verwijdering een 2e leven bij een nieuwe eigenaar.

4. Doneren

ITdonations is een onafhankelijke stichting met als doel het duurzaam en verantwoord afvoeren van IT-apparatuur, POS systemen, smartphones waarbij de opbrengst naar een zelf gekozen goed doel gaat. Waarde waarmee u anderen dus kunt helpen. Afvoeren van overtollige IT apparatuur, zoals laptops en oude pc’s, via ITdonations is volkomen veilig door de gegarandeerde dataverwijderings certificaten.

5. Afvoeren niet langer bruikbare IT-apparatuur

Uw ingenomen IT-apparatuur wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Onderdelen die nog uitstekend functioneren doen weer dienst bij reparaties. Wat overblijft, demonteren onze verwerkers. Zij scheiden de materialen om ze te kunnen recyclen. Zo keert uw oude apparatuur terug in secundaire grondstoffen.

Meer weten over de her-inzet
of afvoer van IT-apparatuur?
Een selectie van onze klanten

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep