Apple Device Enrollment Program

Het Device Enrollment Program (DEP) maakt deel uit van de Apple Deployment Programs (ADP), waarmee bedrijven gemakkelijk iOS- en macOS-devices kunnen implementeren en configureren.

Apple Device Enrollment Program

Het Apple Device Enrollment Program (DEP) biedt een snelle, gestroomlijnde manier om iOS-apparaten, zoals iPads of iPhones, die bedrijfseigendom zijn in gebruik te nemen. Of deze apparaten nu rechtstreeks bij Apple of bij NEG-ITSolutions zijn gekocht. Dit gebeurt eenvoudig door de MDM-aanmelding en supervisie van apparaten tijdens de configuratie te automatiseren.

Waarom is het Apple Device Enrollment program interessant voor u?


  • Eenvoudiger uitrollen van iOS en macOS devices met Device Management
  • Als u uw ondersteunde Apple device in Supervised mode wil zetten
  • Verberg bepaalde schermen tijdens het initiële device setup process
  • Voorziening voor macOS-apparaten zonder Image

Omdat het het aantal handelingen dat op elk apparaat moet worden uitgevoerd aanzienlijk vermindert is het uitrollen van uw Apple Devices aanzienlijk eenvoudiger.

DEP is ook een uitkomst voor de niet-technische gebruikers in uw organisatie. Zodra ze hun apparaat uitpakken en inschakelen, is het na een paar schermen klaar voor gebruik. Ze hoeven niet te wachten totdat de IT-afdeling het apparaat configureert. Een gebruiker kan zijn apparaat vrijwel onmiddellijk gebruiken!

Apple Device Enrollment is interessant voor organisaties in het onderwijs, zorg, overheid en bedrijven in het MKB die snel en super eenvoudig hun Apple devices in gebruik willen nemen.

Implementatie op afstand.

Gebruikers kunnen snel aan de slag, zonder dat u hun apparaten fysiek in handen hoeft te hebben of voor te bereiden. Wanneer de MDM-aanmelding bij grootschalige iOS-implementaties wordt geautomatiseerd, kunnen gebruikers direct accounts instellen en kunt u een bedrijfsbeleid configureren en draadloos apps toewijzen.

Draadloze supervisie.

Supervisie biedt een hoger niveau van device management voor iOS-apparaten in bedrijfseigendom. U kunt deze modus tijdens de configuratie draadloos inschakelen en zo aanvullende beperkingen instellen, bijvoorbeeld iMessage of AirDrop uitschakelen. Supervisie biedt u bovendien toegang tot aanvullende apparaat configuraties en -voorzieningen, zoals het filteren van webmateriaal en de één‑app‑modus.

Gestroomlijnde configuratie.

Met DEP kunt u gebruikers nog gemakkelijker met iPad en iPhone laten werken. Nadat de apparaten aan uw MDM-server zijn gekoppeld, helpt de ingebouwde configuratie-assistent om het activeringsproces uit te voeren. U kunt de configuratie nog verder stroomlijnen door bepaalde schermen van het configuratieproces over te slaan.

Meld u aan om de implementatie van iOS devices te stroomlijnen.

Voer onderstaande stappen uit om de configuratie van iOS-apparaten in bedrijfseigendom te stroomlijnen, zodat zakelijke gebruikers snel en eenvoudig aan de slag kunnen.

1. Aanmelden

Meld u hier aan voor het Device Enrollment Program door een account voor Apple Deployment Programs aan te maken en algemene informatie over uw bedrijf op te geven. Daaronder valt informatie over hardware die direct bij Apple of bij NEG is aangeschaft.

2: Accounts aanmaken

Maak extra accounts aan voor de beheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheren en configureren van apparaten in bedrijfseigendom.

3: Koppelen

Maak via de Apple DEP-website een koppeling met uw eigen fysieke MDM-servers. Elke MDM-server wordt met tweestaps-verificatie veilig geautoriseerd.

4: Toewijzen

Wijs apparaten aan uw virtuele MDM-server toe op basis van serienummer of bestelnummer. U kunt zelfs instellen dat nieuwe apparaten automatisch aan een bepaalde virtuele MDM-server worden toegewezen.

Meer weten over het Apple Device Enrollment Program?
Een selectie van onze klanten
Endemol logo

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum Logo

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep Logo

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep