Aegon doneert restwaarde ICT-apparatuur aan de allerarmsten in India met gratis onderwijs

Terug naar het overzicht

Aegon doneert via Stichting ITdonations de restwaarde van haar oude ICT-apparatuur aan de Guindy School in Chennai, India.

Op 22 mei overhandigden Aegon’s Koos van der Veen (IT Director) en Kees Jan Stam (Vendor Manager) een cheque met de waarde van € 89.413,25 aan Sudip Lahiri, EVP & Head – Europe, Financial Services and Naresh Narang, Global Client Partner from HCLTech, ten behoeve van deze school. Ook de heer Gince K. Mattam, plaatsvervangend hoofd van de Indiase ambassade in Nederland was hierbij aanwezig. De Guindy School geeft gratis onderwijs aan de armste groepen in de regio. Ze geven les aan kinderen tot 17 jaar om ze voor te bereiden op het hoger onderwijs.

Kees Jan Stam: ‘Aegon is er trots om bij te kunnen dragen aan het succes van de Guindy-school. Sinds 2014, toen HCL de school aan ons voorstelde, heeft de school, haar leerlingen en personeel ons aan het hart gelegen. We zien gemotiveerde docenten en leerlingen, wat resulteert in hoge slagingspercentages. Zonder hoger onderwijs is in India de kans op een maatschappelijke carrière nihil, dus een goede start in het schoolleven van een kind daar is onontbeerlijk. We hopen dat de school met dit bedrag nog meer mooie dingen kan doen voor de schooljeugd.’

Met eerdere donaties van Aegon aan de Guindy-school (voluit: Lions Club of Guindy Labour Colony High School) zijn een waterzuiveringsinstallatie en een wetenschapslokaal gerealiseerd. Ook hebben Aegon-medewerkers geholpen met het schilderen van de schoolgebouwen.

Over Stichting ITdonations
Stichting ITdonations, opgericht in 2007, maakt het voor bedrijven en organisaties makkelijk om maatschappelijk verantwoord te handelen door de restwaarde van hun overtollige IT-apparatuur te schenken aan een goed doel naar keuze. De stichting haalt de apparatuur op, zorgt voor veilige dataverwijdering en voor de restwaarde. Inmiddels is via de Stichting al meer dan € 3,4 miljoen aan donaties gerealiseerd.

Wilt u ook kwetsbare groepen helpen?
Doneer dan uw zakelijke devices via: Stichting ITdonations.

Een selectie van onze klanten
Endemol logo

Razendsnel inspelen op pieken en dalen in werkplekbehoefte Endemol

"Op voorraad houden, uitpakken, labelen, klaarmaken en op afroep snel plaatsen, dat doet NEG-ITSolutions allemaal. Wij krijgen geen doos te zien, hebben er geen omkijken naar."

Edwin de Bie
Infrastuctuur Manager
Endemol Nederland Mediagroep

Fortes Lyceum Logo

Bij NEG wordt er meegedacht of het de investering waard is en of er betere/duurzamere opties beschikbaar zijn. Nieuw of refurbished. Niet alleen de prijs maar ook de service, bereikbaarheid en gunfactor tellen mee. Op al deze vlakken scoort NEG altijd erg goed.

Daarom zullen wij NEG zeker aanbevelen, we kunnen met alle vragen terecht.

Michael Ruitenbeek
ICT coördinator
Fortes Lyceum

Parnassia Groep Logo

De thin clients werden kant en klaar afgeleverd, met de juiste instellingen, handzaam herpakt en voorzien van een code. Ook als Parnassia door omstandigheden laat bestelde, werd waar nodig opgeschaald om het proces te versnellen en deadlines te halen.

"Ik zit al 20 jaar in het vak, maar een dergelijke mate van flexibiliteit ben ik nog niet eerder tegengekomen."

Lex de Groot
Technisch Projectleider
Parnassia Groep